Meny

Guds hjälp i vardagen

Jag har ett intressant arbete. Jag åker till människor som har problem med TV-bilden eller med en bredbandsuppkoppling och gör mitt bästa för att återställa situationen till normal. I arbetet ingår emellanåt eliminering av signalstörningar. Följande hände den 28. november 2023.

Mitt i en arbetsdag fick jag ett dejour uppdrag som handlade just om en kraftig störning i bredbandssignalen. Ute var det -2°C med stark snöfall av blötsnö. Vid fastigheten märkte jag att husets servicebolaget låg långt borta och p.g.a. snöfall skulle jag behöva åka till deras kontor för att hämta nyckel till det utrymme där en viss förstärkare fanns och förstås efter arbetet föra nyckeln tillbaka. Det hela skulle ta en lång tid. Enligt nätverksritningar fastigheten skulle inte ha en sk. servicenyckel i en låstagbar nyckelpatron i väggen. Situationen såg alltså inte lovande ut för mig.

Jag har lärt mig att sända en kort bön till Herren då jag märker att jag inte skulle klara av situationen själv. Det gjorde jag också denna gång. Av någon anledning började jag gå runt ett av husen … och längst borta bakom en hörna hittade jag en gammal nyckelpatron och fann att jag ägde en nyckel som passade i den. Nu kom jag in utan att behöva åka till servicebolaget. Efter en tid mätningar blev det klart att störningen kom från en annan fastighet i samma antennätverk och då traskade jag ditåt.

På vägen dit upptäckte jag två personbilar med logon av ett annat servicebolag. Vid en dörr stod det att just det bolaget tjänstgör där och då rusade jag till den första bilen och frågade av en dam som satt i bilen om hon möjligen hade något med fastigheten att göra. Det hade hon inte. Den andra bilen stod fortfarande kvar med en ung kille som talade i telefon. Han visade sig vara huset serviceperson och kunde öppna dörren för mig till värmecentralen där den nödvändiga förstärkaren med kopplingskomponenter fanns. Jag fick i lugn och ro samt i ett torrt och varmt ställe arbeta för att eliminera störningen.

Fylld av tacksamhet till Gud kunde jag fortsätta min arbetsdag mycket snabbare än jag hade kunnat fantisera. Skönt att Herren kan och vill hjälpa oss i vår vardag.