Meny

Stöd Ukraina

28.02.2022

ADRA Europe koordinerar en humanitär katastrofinsats och insamling i och utanför Ukraina. Genom ADRA Finland kan du ge ditt stöd.

ADRA Ukraina mobiliserar

Vi är djupt oroade över den väpnade konflikten i Ukraina och de förödande konsekvenser som en upptrappning av våldet skulle få för detta land med 44 miljoner invånare. Risken för betydande förluster av människoliv, förstörelse av bostäder, sjukhus och skolor och brist på grundläggande behov som vatten, värme och kommunikationssystem är extremt stor. Dessutom förväntas en betydande tillströmning av miljontals flyktingar till grannländerna.

I Ukraina och i grannländerna förbereder Adventist Development and Relief Agency (ADRA) sina team för att skydda liv och ge stöd till dem som behöver det. ADRA Ukraina har över trettio anställda och utrustade kontor i Kiev, Kramatorsk, Mariupol och Mukachevo. Det finns också lokala ADRA-samordnare och hundratals frivilliga över hela landet. Med hjälp av de anställda, samordnarna och volontärerna gör ADRA insatser i olika delar av landet.

Upprop

ADRA-team i Ukrainas grannländer (t.ex. Polen, Slovakien, Ungern, Rumänien och Moldavien) behöver medel för att hjälpa flyktingar som flyr från Ukraina.

ADRA Ukraina behöver medel för att:

  • Fortsätta sitt program för vatten, sanitet och hygien i östra Ukraina. Tusentals invånare i de avlägsna byarna längs frontlinjen har inte tillgång till grundläggande behov, såsom vatten, skydd och icke-livsmedelsvaror.
  • Inköp och lagring av material för att ge människor skydd för vintern och kyla, livsmedel och förnödenheter som inte är livsmedel, som kommer att delas ut under de kommande veckorna.
  • Förbereda kontantkuponger som kommer att delas ut under de följande veckorna.

Tack för att du överväger att stödja denna vädjan genom en gåva till ADRA Finlands katastroffond.

João Martins direktor för ADRA Europe

____________________________________

Du kan hjälpa dem som lider i Ukraina via Sympati-insamlingens katastroffond. 

Konto: FI89 8000 1500 5542 42 referens: 41140

(Polisstyrelsens insamlingstillstånd för stiftelsen ADRA Finland RA/2022/38 (14.2.2022) gäller för hela Finland förutom Åland.)

Till förstasidan