Meny

Aftonandakten samlar tankarna till meditation

04.04.2022

Att sammanfatta sina tankar och erfarenheter om fastan var ingen lätt uppgift, men resultatet finns att lyssna på under länken här nedan.

Fastetiden började i år med chockerande nyheter och känslor om krig. Min andakt var inspelad redan tidigare men blev av helt förståeliga skäl förflyttad några dagar p.g.a. dagsaktuella teman som behövde ta plats. Att sammanfatta sina tankar och erfarenheter om fastan var ingen lätt uppgift, men resultatet finns att lyssna på under länken här. Areena Audio
Under fastetiden i år har många fått utöva en av de viktigaste aspekterna i fastan som det står skrivet om i bibeln: att ge husrum, mat, kläder och annat till dem som är i nöd. Människors välvilja och kärlek till främlingar som flytt till våra länder har varit djupt berörande. Ibland ger världens tragedi oss alla den största möjligheten att utöva det viktigaste i livet.
Jag har nyligen varit tvungen att ta ett svårt beslut som dock gett mig frid. Att avstå från en otroligt fin möjlighet som hade kunnat gagna både mig själv och andra i det långa loppet var svårt. Att veta hur man ska handskas med sina resurser tar ibland tid. Det behövs tillit för att avstå. Fastan, även mitt i vardagen, kan ge tid att ta på allt sätt hälsosamma beslut med frid.
Vem och var kan du stöda idag? Vad behöver du avstå ifrån för att du själv eller någon annan kunde må bättre? På vilka områden behöver ditt eget liv förnyas, helas eller få en nystart? Varifrån hämtar du hopp och kraft till det?
Varje dag ger oss ny möjlighet att börja om på nytt på vilket område som helst.
Frid och välsignelse till dig, kära vän!
Till förstasidan