Denna predikan hölls i Kimito Adventkyrka under en speciell bönehelg, 29.-31.2010 av Berny Carlsson.

Berny är en inspirerande ungdomsledare från Adventistsamfundet i Sverige. Han är ursprungligen från Sydafrika och hans många livserfarenheter gör att man inte tröttnar på att lyssna på honom.

 

Var finner jag hopp i en desperat tid?

Mot slutet av andra världskriget återvände en Amerikansk U-båt till Newport Virginia för att docka. När den var på väg in i hamnen inträffade en fruktansvärd olycka ombord och u-båten sjönk väldigt snabbt. Besättningen hann aldrig tar sig ut (väldigt likt den Ryska atomubåt som sjönk till botten i Barents hav i augusti 2003).

Kustbevakningen tillkallades omedelbart till olycksplatsen för att försöka rädda livet på de besättningsmän som befann sig ombord. Marinens bästa dykare skickades ner för att fastställa vad som hade orsakat olyckan och för att försöka hjälpa de som befann sig ombord.

Till att börja med kunde man inte finna något tecken på liv. Men så småningom kunde man höra ett svagt knackande ljud som kom inifrån båten. En av besättningsmännen försökte med hjälp av en hammare kommunicera med dykarna med så kallade morse alfabetet”. Hans meddelande bestod av tre enkla ord: ”Finns det hopp?” Läs mer...